Гарний сніданок, обід та вечеря має бути присутнім у раціоні туриста, адже суха пайка зовсім не є рішенням. Тому чай та гаряча їжа обов'язково мають бути приготовані хоча б один раз на день. І для цього просто необхідний правильно підібраний інструмент. Казани, котелки обов'язково мають бути в похідному наборі тих, хто любить відпочивати на природі. А тепер давайте визначимося, який із приладів підійде саме Вам і за якими параметрами його вибирати.
У створенні цих виробів використовуються різні матеріали. Вони бувають сталеві, титанові та алюмінієві. Особливо виділяють сталеві, оскільки вони недорогі, легкі та міцні. Звичайно, більш практичними вважаються алюмінієві та титанові варіанти. А за способом виробництва вони поділені на штамповані, клепані та зварні. Не найпрактичнішими тут є саме клепані, оскільки згодом вони можуть потекти.
Якщо Ви хочете піти у похід зі своєю компанією, тоді слід придбати казани, котелки різних обсягів. Наприклад, в одному можна заварити чай, а в іншому приготувати юшку. Що ж до армійського варіанту, він має більш овальну форму, яку складніше мити, але легше транспортувати. Крім того, у спеціальних магазинах є варіанти із кришкою-сковородою. Це зручний момент, оскільки на ній можна підсмажити яйця та свіжу рибку. І не менш якісною є модель-трансформер, яка за своєю формою більше нагадує тубус. І тому вона включає інший функціонал: каструлі, чашки, сковорідки.
При виборі подібного товару слід визначитися, скільки порцій повинно бути приготовлено в цьому посуді. Наприклад, величезні вироби на 10 літрів не варто брати із собою на пікнік. Адже на природі, особливо влітку, їжа псується набагато швидше. Тому процес розігріву може стати проблемою. Тому, краще щоразу готувати свіжу порцію. Якщо Ви плануєте подорож на трьох, то Вам вистачить і 3 літрів. Більший обсяг підійде для компанії із семи осіб.
Звичайно, звертайте увагу на моделі, які мають антипригарне покриття, оскільки їх буде легше мити. Крім того, обов'язково слід купити металеву триногу, щоб у разі потреби підвісити казанок, підбираючи будь-які за розміром гілки. Є й спеціальні триноги з двома гачками, оскільки можна приготувати одразу дві такі страви.